6. mart 2024 11:28

Završeno pripremno ročište, nastavak suđenja Anđeli Jovanović u septembru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Završeno pripremno ročište, nastavak suđenja Anđeli Jovanović u septembru

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Na suđenju po tužbi glumca Branislava Lečića protiv koleginice Anđele Jovanović zbog povrede časti i ugleda danas je završeno pripremno ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a nastaviće se 30. septembra.

Punomoćnik tužene glumice, advokat Goran Draganić preneo je novinarima posle suđenja da su obe strane na ročištu predložile svedoke i dokaze, dok je za sledeće suđenje zakazano saslušanje Lečića u svojstvu parnične stranke, odnosno tužioca. 

On je najavio da će njegova klijentkinja Jovanović dati izjavu pred sudom o svom legitimnom porivu, zbog čega ne želi da glumi sa Lečićem u istoj seriji. 

"Suvereno pravo svakog umetnika je da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne",” poručio je Draganić. 

Draganić je negirao da je Lečić glumicu tužio zbog sprečavanja prava na rad, što se navodi u javnosti, ocenivši da glumica ne može da uskrati nekom pravo na rad i ponovio da umetnik ima suvereno pravo da donese odluku da ne učestvuje u projektu. 

Dodao je i da su kao svedoci pozvani članovi produkcije, koji su, kako je istakao, jedini mogli da kažu nekome da li da radi ili ne, a ne Anđela Jovanović koja je iznela razloge zbog čega ne želi. 

Novinari nisu prisustvovali suđenju jer je, kako je preneo portparol, “sudnica puna”, dok je predsednica suda zabranila slikanje i snimanje u sudu. 

Tužilac Branilav Lečić danas se nije pojavio u sudu.

Lečić je glumicu tužio za povredu ugleda i časti, a tražena je i odšteta od 300.000 dinara.

Beogradski mediji prenose da Jovanović nije htela da glumi u jednoj seriji sa Lečićem zbog čega on nije dobio ulogu.

Ispred suda su tuženu Anđelu Jovanović sačekale i glumice Milena Radulović, Nina Janković, Andrijana Oliverić, Anđelka Stević Žugić, Maša Dakić, Borka Tomović, Iva Ilinčić, Miona Marković, Tamara Krcunović, Mirjana Karanović kao i glumac Đorđe Stojković.  

Oni su Jovanović dočekali aplauzom.