25. april 2024 16:33

Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta doniran aparat polisomnograf

Izvor: TANJUG

podeli vest

Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta doniran aparat polisomnograf

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Izdavačka kuća Laguna saopštila je danas da je donirala aparat polisomnograf odeljenju pulmologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić“.

Laguna je navela da je uz konsultacije sa Fondacijom "NORBS plus“ donirala uređaj koji je "od ključnog značaja za složenu dijagnostičku proceduru koja omogućuje prepoznavanje i određivanje stepena težine poremećaja disanja u spavanju".

Kako je navedeno, Laguna je odlučila da sredstva namenjena proslavi 25 godina postojanja preusmeri u humanitarne svrhe, a aparat je direktor izdavačke kuće Dejan Papić u sredui uručio načelniku odeljenja pulmologije Aleksandru Sovtiću i direktoru Instituta Radoju Simiću.

"Uz uređaj polisomnograf, koji nismo do sada imali, moći ćemo da prepoznajemo vrlo delikatne poremećaje u različitim fazama sna, zbog čega ćemo moći da deci pomognemo na odgovarajući način", istakao je Sovtić.

Laguna je navela da želi svojim primerom da ukaže na važnost humanitarnog delovanja kompanija koje mogu mnogo da učine za one kojima je pomoć najpotrebnija.