15. maj 2024 21:29

Krivična prijava protiv sedamnaestogodišnjaka zbog sumnje da je udario profesora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Krivična prijava protiv sedamnaestogodišnjaka zbog sumnje da je udario profesora

Foto: Shutterstock.com/lonndubh, ilustracija

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv jednog sedamnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda iz nehata.

On se sumnjiči da je juče, za vreme održavanja manifestacije "Gimnazijada", zadao udarac u glavu profesoru jedne beogradske gimnazije, nanevši mu teške telesne povrede, saopštio je MUP.

Profesor koji je povređen tokom fudbalske utakmice, u okviru sportskog i humanitarnog turnira "Gimnazijada", pregledan je u Urgentnom centru i pušten na kućno lečenje.

Njemu je u toj zdravstvenoj ustanovi konstatovana povreda naprsnuća jagodične kosti, saznaje Tanjug.

Profesorka Treće beogradske gimnazije: O incidentu obavešteni svi nadležni

Profesorka srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji Jelena Kručičanin izjavila je danas da je tolerancija na nasilje u obrazovanom sistemu nulta, povodom incidenta u kojem je učenik povredio profesora te gimnazije.

"Mi u ovom trenutku ne možemo da znamo ko je inicirao sukob, ali su obavešteni svi organi koji su nadležni za to", istakla je profesorka za RTS govoreći o jučerašnjem incidentu zbog kojeg je prekinut sportsko-humanitarni turnir "Gimnazijada".

Ona je rekla da u okviru humanitarne Gimnazijade, Treća beogradska gimnazija godinama organizuje sportsko takmičenje, a deo programa odvijao se juče u Sportskom centru Vračar u kojem su u trenutku incidenta igrali utakmicu učenici Treće i Desete beogradske gimnazije.

U toku utakmice, kako prenosi RTS, sukobila su se dva učenika, a profesor Treće beogradske gimnazije je reagovao kako bi ih razdvojio i u tom trenutku zadobio teške telesne povrede.

Ministarstvo: Škole će preduzeti sve mere prema učesnicima tuče na Gimnazijadi

Škole će preduzeti sve propisane vaspitno-disciplinske mere prema učenicima koji su učestvovali u tuči tokom  održavanja "Gimnazijade" u Sportskom centru Vračar, kada je povređen profesor Treće gimnazije pri pokušaju da ih razdvoji, rekli su za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

"Prema prvim informacijama, učesnici događaja su učenici Treće i Desete beogradske gimnazije. Okolnosti i činjenice o sukobu dvojice učenika, a u kome je povređen i jedan nastavnik, utvrđuju nadležni organi - MUP i Tužilaštvo. U navedenom slučaju postupaće Gradska prosvetna inspekcija", potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

Kako su naveli, Ministarstvo prati postupanje škola i pruža im podršku. 

"U svakoj pojedinačnoj situaciji nasilja u školi, u skladu sa propisima, postupa vaspitno-obrazovna ustanova. Škole će prema učenicima koji su učestvovali u navedenom incidentu preduzeti sve propisane vaspitno-disciplinske mere", saopštili su oni.