3. jun 2024 16:55

Đorđe Dabić na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Ljubovija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Dabić na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Ljubovija

Foto: TANJUG/MDULS/ OPŠTINA LJUBOVIJA

LJUBOVIJA  - Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić izjavio je danas da opština Ljubovija ima poseban značaj za Srbiju i najavio da je Ministarstvo spremno da podrži realizaciju projekata koji doprinose razvojnim mogućnostima i povećanju standarda života i rada građana.

Dabić je na svečanosti povodom dana Opštine, koji se obeležava u znak sećanja na dan kada je 1871. godine knjaz Milan Obrenović proglasio Ljuboviju varošicom, pozvao opštinsko rukovodstvo da konkuriše za budžetska sredstva u cilju izgradnje i obnove opštinskih objekata, ali i razvoja elektronske uprave, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

On je podsetio da je Ministarstvo finansijski podržalo sanaciju Doma kulture i biblioteke u Ljuboviji, i finansiralo nabavku opreme za uvođenje elektronskog sistema za vođenje sednica i glasanje, takozvani "e-parlament", ali da je spremno da učini još više.

"Nakon otvaranja mosta Bratoljub, koji je simbol zajedničke investicije naše dve vlade, Vlade Srbije i Vlade Srpske, i realizacijom ambicioznog plana uspostavljanja bescarinske zone, Ljubovija i kompletna Azbukovica biće značajni činioci na ekonomskoj mapi Srbije što će u mnogome uticati na porast standarda i na odluke mladih Ljubovijana da ostanu u svom zavičaju kako bi mu svojim radom i zalaganjem obezbedili zasluženo mesto koje mu pripada, ne samo u Srbiji već i regionu", rekao je državni sekretar.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije je odlučna u svojim stremljenjima da se podjednako bori za svaki pedalj države i integralni razvoj čitave zemlje i naglasio da nijedan kraj ne sme da bude ostavljen po strani.