18. jun 2024 05:31

Gradska čistoća i danas sprovodi akciju suzbijanja komaraca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradska čistoća i danas sprovodi akciju suzbijanja komaraca

Foto: Shutterstock.com/Achkin, ilustracija

BEOGRAD - Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd i danas će da sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopštili su iz tog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, danas će u periodu od 18 časova do ponoći akcijom biti obuhvaćeni obala Dunava, naselje 13. maj, Pregrevica, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, naselje Crvenka, put za Staru Borču, Stara Borča, kanali u Milutina Borisavljevića, groblje Mali Zbeg, jezero Veliko blato.

Akcijom su obuhvaćeni i Ovčanski sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, put za Ovču, naselja Mali Raj, Azilantski centar, Kotež, Popova bara, Ovča, Mali Zbeg, Padinska skela, Borča pretok, Braća Marić, Mali Raj, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Partizanski blok i Borča.

U saopštenju napominju da su preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.