5. jul 2024 16:27

BK: Alfa BK Univerzitet je najstariji privatni univerzitet u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

BK: Alfa BK Univerzitet je najstariji privatni univerzitet u Srbiji

Foto: Alfa BK Univerzitet

BEOGRAD  - Alfa BK Univerzitet je najstariji privatni univerzitet u Srbiji i na ovim prostorima , a pored teoretskog znanja, veliku pažnju posvećuje obezbeđivanju praktičnog iskustva za studente, saopštila je BK grupa.

Kako je navedeno, Univerzitet je ponosan na svoje istaknute profesore i inovativne programe koji su omogućili studentima da postignu izuzetne rezultate u svojim karijerama.

U saopštenju se ističe da se kvalitet nastave na Alfa BK Univerzitetu najbolje ogleda u uspesima profesora te da je Aleksandar Prnjat nedavno dobio počasni doktorat na Institutu za obuku u geštalt psihoterapiji na Malti, što je samo jedan od primera izuzetnih dostignuća nastavnog kadra.

Navodi se i da profesorka Lidija Tomić redovno učestvuje na seminarima koje organizuje Srpska akademija nauka i umetnosti, dok je Miloš Todorov nedavno održao predavanje na prestižnom stručnom skupu Zavoda za statistiku Srbije.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Fakulteta informacionih tehnologija,

Fakulteta za menadžment u sportu i Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju sa vodećim kompanijama iz srodnih oblasti, studenti imaju priliku da obave praksu širom Srbije i da sarađaju sa vodećim profesionalcima, što im omogućava da steknu neophodne veštine i znanja za uspešan početak

karijere.

Podseća se da je u prethodnih šest meseci, Alfa BK Univerzitet organizovao nekoliko značajnih naučnih konferencija koje su privukle pažnju akademske i poslovne zajednice, a među najznačajnijim događajima je konferencija "Smart Cities and modern Technologies" koja je okupila vodeće kompanije i univerzitete iz Srbije i sveta da razgovaraju o budućnosti tehnologija u pametnim gradovima.

Takođe, Univerzitet je bio domaćin međunarodne naučne konferencije "Challenges of Digitalization in the Business World" na kojoj se raspravljalo

o izazovima digitalizacije u poslovnom svetu.

Kako se navodi, Alfa BK Univerzitet se ističe i po činjenici da je prvi privatni univerzitet koji je imao poverenje da organizuje čak dva republička takmičenja - Republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije i Republičko takmičenje iz robotike i interfejs tehnologije.

"Kvalitet i organizacija ovih takmičenja potvrdili su visok kvalitet nastavnog i naučnog rada koji se sprovodi na Alfa BK Univerzitetu i koji ispunjava najviše standarde u oblasti visokog obrazovanja", navodi se u saopštenju i podseća da je upis novih studenata u toku.