23. avgust 2024 10:45

Milan Đurić: Nezapamćena tragedija zadesila Novi Sad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: Nezapamćena tragedija zadesila Novi Sad

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je danas da će nakon izveštaja Ministarstva unutrašnjih poslova povodom požara u Novom Sadu u naselju Salajka, gde je stradalo šestmladih osoba, od čega četvoro dece, proglasiti Dan žalosti.

On je u izjavi novinarima rekao da je Novi Sad ponovno zadesila velika tragedija, kao i da MUP radi na utvrđivanju okolnosti pod kojim se požar desio, kao i da će narednih dana biti doneta odluka o Danu žalosti u Novom Sadu.

"Jutros je Novi Sad ponovno zadesila velika tragedija. U pitanju je požar koji se desio u ulici Đorđa Dere, Salajka je u pitanju kod Almaškog groblja, gde su život izgubili šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro deca. Nakon 'Launča' i 'Kontrasta' desilo se još jedan požar", rekao je Đurić.

On je objasnio da su vatrogasci od 2.43 časova jutros bili na terenu i gasili požar, ali da su samo mogli da, zajedno sa tužiocem i policijom, iznesu tela nastradalih.

"Oni su nalaze na obdukciju na sudskoj medicini. Čekamo rezultate obdukcije. Preliminarni izveštaj. MUP radi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica, dokaza, da znamo šta se to jutros dogodilo u kući gde su nastradali šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro bili deca", rekao je Đurić.

On je rekao da će posle davanja izjave odmah otići na lice mesta, a da će narednih dana biti doneta odluka o određivanju Dana žalosti u Novom Sadu.