13. septembar 2024 16:10

Okrivljeni-saradnik Lalić na suđenju Belivukovoj grupi priča o ubistvima u Ritopeku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Okrivljeni-saradnik Lalić na suđenju Belivukovoj grupi priča o ubistvima u Ritopeku

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD  - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svedočenjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Lalić je najpre pričao o ubistvu Gorana Mihajlovića, koji je kako tvrdi Lalić otrovan cijanidom, a Miljković mu je pokazao slike vezanog Mihajlovića u skrivenoj prostoriji u kući u Ritopeku.

Od Mihajlovića su kako je naveo Lalić uzeli određenu količinu oružja, droge i mašinu za tabletiranje koju je on video.

Lalić je rekao da je u ubistvu Gorana Veličkovića, kog su namimili prodajom pištolja za koje je Veličković bio zainteresovan.

Lalić ispričao detalje ubistva Nikole Mitića i Lazara Vukićevića

U nastavku suđenja pripadnicima grupe Veljka Belivuka, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je u Specijalnom sudu u Beogradu ispričao detalje otmice i ubistva Nikole Mitića.

Lalić je najpre naveo da su vođe grupe dobili informaciju od "kavačkog klana" da suparnička grupa planira njihovo ubistvo, zbog čega su odlučili da se svi uključe u pratnju Belivuka i Marka Miljkovića kako bi utvrdili ko ih prati i planira njihova ubistva.

Upravo okrivljeni-saradnik Lalić je prvi uočio parkiran automobil "honda" crne boje u kom je sedeo jedan muškarac i za njega je posumnjao da je reč o osobi koja prati vođe, kao i da je pratio Belivuka i Miljkovića.

Lalić je naveo da je ubrzo nakon toga Belivuk poslao poruku "uzet je" i "dođite u bazu", što su oni učinili i otišli u prostoriju na Partizanovom stadionu.

Lalić ispričao detalje ubistava Ljepoje i Radojevića

Srđan Lalić danas je u nastavku suđenja ispričao detalje ubistva Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

Ljepoju su pripadnici grupe, prema Lalićevim rečima, namamili u kuću u Ritopek pričom da mu "škaljarski klan" poklanja blindirano vozilo.

Lalić je precizirao da je Ljepoja bio krupniji zbog čega su ga pripadnici grupe teže savladali, kao i da ga je dok je ležao na podu Belivuk udario dva tri puta nogom u vilicu.

Ljepoju nisu mučili tokom ispitivanja, jer je on, kako tvrdi Lalić, bio trezven i znao je šta se dešava te je u njegovom telefonu pronađena slika Milana Vujotića, kuma Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana".

.