28. jun 2023 18:50

Miljković tražio da se iz predmeta izuzmu dokazi iz kuće u Ritopeku; Belivuk otkazao punomoćje advokatima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miljković tražio da se iz predmeta izuzmu dokazi iz kuće u Ritopeku; Belivuk otkazao punomoćje advokatima

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - U Specijalnim sudom u Beogradu optuženi Marko Miljković je od suda tražio da izuzme dokaze koji su pribavljeni iz kuće u Ritopeku posle 4. februara 2021. godine, jer tvrdi da su nezakonito pribavljeni i da ne postoji naredba za pretres prostorija.

On tvrdi da je kuća zapečaćena, ali kasnije otpečaćena mimo zakona, te je od sudije tražio imena policijskih službenika koji su ušli u zapečaćenu kuću i na taj način kako je kazao prekršili zakon.

Takođe, tražio je i da se izuzme iz dokaza video snimak sa kamere ispred kuće u Ritopeku, tvrdeći da je naredba za tajno prisluškivanje i praćenje napisana nakon što je taj snimak zabeležen i kamera postavljena, umesto ranije. On je detaljno naveo svaki član zakona koji je kako tvrdi prekršen, i obrazložio zbog čega, tvrdeći da "im je sve podmetnuto".

Belivuk otkazao punomoćje advokatima, suđenje odloženo do avgusta

Optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk otkazao je na današnjem suđenju punomoćje svim svojim advokatima.

Belivuk je tražio da se tužilaštvo izjasni da li je podiglo optužnicu, ili je odustalo od gonjenja svedoka-saradnika za dela koja su priznali tokom svedočenja, a nisu obuhvaćena optužnicom niti njihovim sporazumima.

Nebojša Janković i Nemanja Đurić su takođe otkazali punomoćje svojim advokatima. Na pitanje sudije da li će odmah da se izjasne o novim braniocima, Belivuk i ostali su rekli da neće. Suđenja koja su bila zakazana za ovaj mesec su otkazana, a suđenje će se nastaviti u avgustu.