12. februar 2024 16:57

Policijski sindikat Srbije: Akcija u Vuka Vrčevića u skladu sa propisima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Policijski sindikat Srbije: Akcija u Vuka Vrčevića u skladu sa propisima

Foto: shutterstock.com/duchic, ilustracija

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije pohvalio je danas hrabrost kolege koji se van dužnosti suprotstavio trojici muškaraca koji su u Bulevaru Despota Stefana maltretirali trojicu maloletnika i podržao policajce koji su potom intervenisali u ulici Vuka Vrčevića.

Iz sindikata su naveli da su policajcu van dužnosti koji je reagovao na maltretiranje maloletnika "trojica huligana" ciglom povredila glavu, a potom pobegla.

U saopštenju se ističe da su policajci koji su potom u naselju u ulici Vuka Vrčevića tragali za trojicom izgrednika, intervenisali u skladu sa propisima.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović naveo je da su oni su postupili po pravilima službe "kako bi zaštitili građane od nasilnika".

"Nakon što je naš kolega koji je sam pokušao da sačuva javni red i mir povređen kamenom u glavu, naše kolege su se dale u potragu za napadačima, koji su se sakrili u naselju u Vuka Vrčevića", objasnio je on.

Naglasio je da policajci Srbije "ne razlikuju građane po njihovoj verskoj ili nacionalnoj pripadnosti, već samo po tome da li poštuju red i zakone ili krše red i zakone".

"Zato pozivamo policajce da uvek, kako bi zaštitili sebe i građane, bez ustručavanja primenjuju zakonska ovlašćenja, a našem povređenom kolegi želimo brz oporavak i da pohvalimo njegovu hrabrost, kada je sam intervenisao protiv trojice nasilnika", poručio je Mijailović.