16. jul 2024 12:43

Gojković sa ambasadorom Sirije razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković sa ambasadorom Sirije razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje

Foto: TANJUG/Vlada AP Vojvodine/ Andrej Pap

NOVI SAD - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarala je danas sa ambasadorom Sirije Muhamedom Hadž Ibrahimom o mogućnostima unapređenja saradnje i istakla da Srbija i Sirija imaju odlične, duge bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja, kao i da dobru političku osnovu treba iskoristiti za jačanje saradnje u ekonomskoj sferi, saopštila je Pokrajinska vlada.

Gojković je zahvalila ambasadoru na tome što Sirija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i što je glasala protiv Rezolucije o Srebrenici, čime je, kako je ocenila, pokazala da je naš iskreni prijatelj.

Prema njenim rečima, formiranje mešovite sirijsko-srpske komisije za ekonomsku, trgovinsku, naučnu i tehničku saradnju, u koju će biti uključena i Pokrajinska vlada, doprineće unapređenju ekonomske saradnje dvaju zemalja.

Gojković i Hadž Ibrahim su se saglasili da su mogućnosti za saradnju brojne, pre svega u oblastima poljoprivrede, građevinarstva i obrazovanja.

Ambasador Hadž Ibrahim rekao je da je obostrani cilj unapređenje i jačanje odnosa naših zemalja i zahvalio na pomoći koju je Srbija pružila Siriji nakon zemljotresa i za vreme krize.

Naveo je da je provincija Alep zainteresovana za uspostavljanje saradnje sa Vojvodinom, koja bi bila ozvaničena potpisivanjem sporazuma, i naglasio da je to prilika da se dobri odnosi Srbije i Sirije dodatno unaprede.