18. jul 2024 10:40

Suzana Vasiljević: Tekst Politika o susretu Vučića i šolca je zlonameran i obojen prezrivim i otrovnim tonom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Suzana Vasiljević: Tekst Politika o susretu Vučića i šolca je zlonameran i obojen prezrivim i otrovnim tonom

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ, arhiva

BEOGRAD - Savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević uputila je pismo briselskom portalu Politiko u kome je navela da je tekst "Nemački kancelar (Olaf) Šolc ide na redak susret sa izolovanim predsednikom Srbije Vučićem radi finalizacije sporazuma o litijumu" objavljen u sredu, zlonameran i obojen prezrivim i otrovnim tonom.

Kako je istakla, bilo joj je prilično teško da pobroji sve maliciozne navode u tekstu, koji su potpisali Hans fon der Burhard koji izveštava iz Berlina i Šejla Ahmatović i Antonija Cimerman, koje izveštavaju iz Brisela.

"Kada sam počela da čitam ovaj sadržaj, (a čitam ga u Londonu, gde će 'izolovani Vučić' učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice sa Šolcom, Makronom i još 45 lidera), bila sam toliko zbunjena, da sam isprva pomislila da je u pitanju greška i da je ovaj loše napisan, ali prilično zlobno sročen tekst, u stvari objavljen u nižerazrednom jeftinom tabloidu kao delo neukih početnika. Međutim, ispostavilo se da je ovaj zlonamerni pamflet (nekako) dospeo na stranicu uglednog medija kakav je Politiko, od kojeg nismo očekivali ovoliki stepen nekompetentnosti i nesposobnosti", napisala je Vasiljević.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa