22. jul 2024 16:24

Vučić: Cilj je da Srbiju uvuku u sukob, ali Srbija izbegava provokacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Cilj je da Srbiju uvuku u sukob, ali Srbija izbegava provokacije

Foto: TANJUG/NEBOJŠA RAUS

KRAGUJEVAC, 22. jula (Tanjug) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom pisanja pojedinih BiH portala da Beograd tvrdi da BiH vodi (medijski) rat protiv Srbije, da je mnogo glupo to što rade i da žele da Srbiju uvuku u sukob, da bi Amerikanci i NATO, kako je rekao, reagovali protiv naše zemlje.

"Oni vode hajku. Šta je njihov cilj? Ne mogu oni da napadnu Srbiju. Da ne objašnjam, ne bih želeo nikoga da povredim, da uvredim i da objašnjavam razliku. Suština je u nečemu drugom. Oni hoće nas da uvuku u sukob, da bi Amerikanci i ostali reagovali protiv nas, da bi NATO reagovao protiv nas. To je suština svega. Oni nas hoće po svaku cenu unutra, da bi se onda hvalili kako su oni, ne znam šta, protiv nas uradili. U stvari, hoće da okrenu Amerikance, Nemce, Engleze i sve ostale, da opet budu vojno protiv nas i da oni ispadnu veliki pobednici. Cele igra je samo u tome", rekao je Vučić novinarima.

On je poručio da Srbija izbegava svaku vrstu provokacije i da se bavi napretkom zemlje, tako što gradi puteve, pruge, nove fabrike, električne automobile.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa