3. avgust 2024 20:10

Vučević: Naša snaga je u našoj nesalomivosti i volji da opstanemo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Naša snaga je u našoj nesalomivosti i volji da opstanemo

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Vlade Miloš Vučević prisustvovao je danas obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" u Loznici i tom prilikom je poručio da je snaga srpskog naroda u njegovoj nesalomivosti i volji da opstane.

"Danas smo jači nego ikada. Naša snaga je u našoj nesalomivosti i volji da opstanemo. I opstali smo. Danas je dan sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji 'Oluja' na nezapamćeni pogrom našeg naroda, na zločin bez kazne. Stravičan egzodus i zločini Hrvatske vojske nad civilnim stanovništvom, razaranja gradova i sela, svedoče mržnju. A mi nećemo mrzeti. Mi ćemo raditi, graditi, pobeđivati i sećati se. Da bismo znali, da bismo bili bolji, veći i jači. Danas je srpski narod u slozi, i tako je nepobediv. To je naš zavet svima koji postradaše od zločinačke ruke. Srbija pamti", napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.

On je ranije u toku dana zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao renoviranu kasarnu "Podnarednik Momčilo Gavrić" u Loznici.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa