9. avgust 2024 10:20

Ministar Lončar sastao se sa španskim spinalnim hirurgom Norbertom Venturom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Lončar sastao se sa španskim spinalnim hirurgom Norbertom Venturom

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ ALEKSANDAR ANGELOVSKI

BEOGRAD  - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa španskim spinalnim hirurgom profesorom Norbertom Venturom, sa kojim je obnovljena saradnja i koji ponovo u Srbiji boravi povodom izvođenja zahtevnih intervencija u oblasti spinalne hirurgije kod pedijatrijskih pacijenata.

Ventura boravi u Srbiji narednih pet dana i planirano je da za to vreme u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac obavi minimum tri intervencije kod pacijenata sa ozbiljnim deformitetom kičme, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

"Izuzetno mi je drago što smo obavili saradnju sa svetski priznatim stručnjakom kakav je profesor Ventura i što će on ponovo biti na raspolaganju našim pacijentima, ali ne samo njima, već i našim mladim lekarima, jer sam tražio od profesora Venture da napravi plan rada i obuke naših mladih lekara, koji bi se u budućnosti razvijali pod njegovim nadzorom i kako bi Srbija potencijalno postala regionalni centar za spinalnu hirurgiju", istakao je ministar Lončar.

Ventura se saglasio sa ovim predlogom, dodajući da buduća saradnja može da se proširi i na odrasle pacijente.

Angažovanje profesora Venture finansirano je sredstvima Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda, koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.