27. avgust 2024 19:35

Adrijana Mesarović: Opozicija ne bira ni sredstva ni način u pokušajima da oslabi Srbiju i Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Adrijana Mesarović: Opozicija ne bira ni sredstva ni način u pokušajima da oslabi Srbiju i Vučića

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministarka privrede Adrijana Mesarović izjavila je danas da opozicija ne bira ni sredstva ni način u pokušajima da oslabe Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Ministarka je, komentarišući napade opozicije na predsednika Srbije, navela da njihovo udruživanje ide do granica bizarnosti.

"Od jedne pevačice koju su do juče pljuvali zbog njenih 'veza' sa Srbijom, ponašanja i narativa koje zastupa, sada su napravili 'heroinu' i to samo zato što je počela da pljuje predsednika Srbije. Sutra će naći neku novu pevačicu, glumicu, voditeljku… neku novu 'prvoborkinju' protiv Srbije", rekla je Mesarović, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje da ovakve izjave opozicije ne treba nikoga da iznenade jer, kako kaže, prljavi tajkunski novac u službi regionalnih medija, a uz podršku zapadnih centara moći, služi isključivo slabljenju Vučićeve pozicije u teškim i izazovnim vremenima za našu državu.

Mesarović ističe da je "igra na raspadnutu i iskompromitovanu opoziciju slaba karta, a da su im jače karte sponzorisane, takozvane građanske organizacije i navodni ekološki pokreti".

Prema njenim rečima, sve veći uspeh Srbije, koji napred gura ceo region, čini sve nervoznijima one koji Srbiji gledaju u leđa.

"Zato im je najviše kriv predsednik Vučić i to nikada neće moći da mu oproste, što ih pretiče u međunarodnom političkim ugledu, ekonomiji, životnom standardu. Ipak, neće proći svi ti napadi, laži, pretnje, pokušaji da se od Srbije napravi slabašna državica, kao ona od pre 2012. godine za vreme vlasti žutog pljačkaškog režima", kazala je Mesarović.

Poručuje da neće uspeti da vrate Srbiju u vreme njene najveće propasti, niti će uspeti da otmu državu od naroda.

"Neće uspeti da slome najboljeg predsednika Aleksandra Vučića", rekla je ministarka, dodaje se u saopštenju.