29. avgust 2024 16:39

Ivica Dačić: Pripadnici MUP-a sutra će dovesti Jovana Cvetića u Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivica Dačić: Pripadnici MUP-a sutra će dovesti Jovana Cvetića u Srbiju

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je će pripadnici policije sutra preuzeti Jovana Cvetića i dovesti ga u Srbiju.

"Pripadnici policije će sutra preuzeti Jovana Cvetića i dovesti ga u Srbiju, posle odluke grčkih vlasti da odobre ekstradiciju u Srbiju, a ne u Hrvatsku", rekao je Dačić, a saopštio MUP.

Nakon dolaska, Cvetić će biti predat srpskim organima.

Kako je ranije Dačić saopštio Cvetića je pre dve godine uhapsila grčka policija po nalogu Hrvatske, nakon što je prešao granicu iz Severne Makedonije na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj, gde je krenuo sa suprugom i ćerkom.

Hrvatska je optužila Cvetića i još niz srpskih boraca da su počinili navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva između avgusta i decembra 1991. godine u mestima Voćin i Hum na području Zapadne Slavonije.

Pripadnici UKP-a zaplenili više od 18 kilograma kokaina u Beogradu

Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaplenili više od 18 kilograma kokaina u Beogradu, što je jedna od najvećih zaplena ove opojne droge na teritoriji glavnog grada, kao i da su tom prilikom uhapšene dve osobe.

"Policija je pretresom više stanova koje su koristili osumnjičeni na teritoriji Čukarice pronašla više od 18 kilograma kokaina, spakovanog u 17 paketa, kao i druge predmete koje su koristili za pripremanje kokaina za dalju prodaju", rekao je Dačić, a saopštio MUP.

Kako se dodaje u saopštenju radi se o originalnim pakovanjima čistog kokaina poreklom iz Južne Amerike, koji se tokom pripreme za dalju prodaju meša sa drugim supstancama i na taj način se ova količina višestruko uvećava.

U ovoj akciji, pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su M. R. (41) i N. R. (44) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, reka je Dačić i čestitao pripadnicima Uprave kriminalističke policije na ovoj uspešnoj akciji.