3. septembar 2024 13:40

Bratislav Gašić: Migovi ostaju u Srbiji, sve ostalo su lažne informacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bratislav Gašić: Migovi ostaju u Srbiji, sve ostalo su lažne informacije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić demantovao je danas lažne informacije koje su preneli pojedini domaći i regionalni mediji da ugovor sa kompanijom "Daso" o nabavci 12 novih aviona "Rafal" navodno sadrži klauzulu o transferu srpskih "Migova 29" u Francusku i njihovoj kasnijoj isporuci Ukrajini.

"Reč je o još jednoj u nizu notornih laži i izmišljotina koje isključivo imaju za cilj da bace senku na nabavku 12 potpuno novih višenamenskih borbenih aviona tipa 'Rafal' četvrte generacije. Migovi koje Srbija poseduje su srpski i nikada ih nikome nećemo dati", rekao je Gašić, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju, istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, Srbija došla do 14 modernizovanih aviona MiG-29 i podsetio da je "trud" Ponoša i njemu sličnih, devastirao našu lovačku avijaciju pre nešto više od 10 godina u toj meri da je, bilo dana kada ni jedna "29" nije mogla da poleti i zaštiti naš vazdušni prostor.

"Srbija se, ni u kom slučaju, neće odreći svojih 'Migova 29' koji će još izvestan broj godina biti i te kako upotrebljivi. Štaviše, nastavićemo sa nabavkama savremenih borbenih sredstava sa ciljem jačanja sposobnosti Vojske Srbije i očuvanja mira i stabilnosti", naglasio je Gašić.