5. septembar 2024 14:34

Ministar Ristić donirao školsku opremu za 436 štićenika "Svratišta za decu ulice" u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Ristić donirao školsku opremu za 436 štićenika "Svratišta za decu ulice" u Beogradu

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić danas je u ime svog ministarstva donirao školsku opremu i pribor za svih 436 štićenika "Svratišta za decu ulice"u Beogradu.

On je istakao da je ministarstvo uštedelo novac za akciju, kao i da ni jedan dodatni dinar iz budžeta nije utrošen u ovu donaciju.

U ime Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ristić je izrazio zadovoljstvo što im je pružena prilika, kako je naveo, da od srca daju jedan skroman doprinos tome da svi štićenici Svratišta kojih ima 436, odnosno "Centra za integraciju mladih" koji se stara o oba objekta na Novom Beogradu i u Krfskoj, dobije školske torbe i pribor.

"Želimo da deca iz Svratišta imaju iste uslove, iste mogućnosti za sticanje znanja, veština, za socijalizaciju, za druženje", rekao je on i dodao da ministarstvo nije imalo ni jednu dilemu kada su na društvenim mrežama videli poziv Svratišta da se priključe akciji.

Prema njegovim rečima, ministarstvo je prištedelo sredstva sa nekih drugih pozicija koja su prenamenili za ovu potrebu i, kako je rekao, pokazali da, kako je istakao, "uvek možemo da pomognome onima kojima je ta pomoć i potrebna".

"Drago mi je da je ministarstvo postalo prijatelj Svratišta, trudićemo se da u narednom periodu nastavimo da pomažemo. Preduzeli smo nove korake tako da zapošljavamo jedno dete kod nas u ministarstvu, organizujemo redovne susrete u kafiću u Cetinjskoj kako bismo pomogli onima koji tamo rade i koji stiču prva radna iskustva", istakao je Ristić.

Ministar je napomenuo da su se dogovorili da ministarstvo preuzme jednog od zaposlenih u Svratištu koji se bavi održavanjem IT opreme, kao i da razgovaraju sa brojnim srpskim i inostranim kompanijama koje su u ingerencijama ministarstva da dete, koje stasava za posao, da razmatraju mogućnost da svako od te dece zaposle.

"Da na taj način broj od 436 dece postepeno smanjujemo i da ih ohrabrujemo, da im pružamo taj vid podrške da mogu da uspostave i da žive na način koji je dostojanstven i primeren u 21. veku", kazao je on.

Ristić je istakao da je ministastvo uštedelo sredstava za donaciju, kao i da ni jedan dodatni dinar iz budzeta nije utrošen u ovu donaciju.

"Mi smo kroz uštede koje smo postigli u prethodnih nekoliko meseci omogućili sebi da ta sredstva usmerimo kao onima kojima je pomoć i neophodna", zaključio je Ristić.

Predstavnik "Centra za integraciju mladih" Dragana Vučković zahvalila je ministarstvu na podršci i istakla da je za njih to dodatni podsticaj da u narednom periodu nastave da rade u istom intezitetu.

Istakla je da im ova donacija mnogo znači zato što, kako je rekla, obrazovanje je nešto na čemu najviše rade njihovi timovi.