12. septembar 2024 12:36

Vučić: Srbija posvećena globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Srbija posvećena globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom ekologije i prirodnih resursa Republike Azerbejdžan Muhtarom Babajevim i tom prilikom je istakao da je Srbija posvećena održivom razvoju i klimatskim inicijativama koje će doprineti globalnoj borbi protiv klimatskih promena.

"Odličan razgovor sa ministrom Babajevim o svim temama od značaja za naše dve zemlje. Posebno smo se osvrnuli na pripreme za predstojeću Konferenciji UN o klimatskim promenama KOP29, koja će u novembru biti održana u Bakuu. Istakao sam posvećenost Srbije održivom razvoju i ekološkim inicijativama koje će doprineti globalnoj borbi protiv klimatskih promena i naglasio značaj finansiranja energetske tranzicije kao glavnog fokusa COP29", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Naveo je da se sa Babajevim saglasio da je neophodno globalno ulaganje u zelenu tranziciju, posebno za zemlje koje tradicionalno zavise od fosilnih goriva, kao i da su izrazili spremnost za blisku saradnju i razmenu iskustava, kako bi se zajednički doprinelo globalnim klimatskim ciljevima i održivom razvoju.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa