14. septembar 2024 10:37

Dačić: Potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine, realizovani svi zadaci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine, realizovani svi zadaci

Foto: MUP/video

HONGKONG - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je na kraju višednevne posete Narodnoj Republici Kini da je ovom posetom još jednom potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine i u potpunosti realizovani svi zadaci zadati strateškim dokumentima između dve zemlje koje su potpisali predsednici ovih država Aleksandar Vučić i Si Đinping.

Ocenivši posetu vrlo uspešnom u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa dveju država koje povezuje čelično prijateljstvo, ministar je naglasio da je dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati i najavio skoriju posetu ministra javne bezbednosti NR Kine Vang Sjaohonga Srbiji.

"Što se tiče unutrašnjih poslova, odnosno javne bezbednosti, naša pozicija je tu da realizujemo ono što su dvojica predsednika dogovorila. U tom pogledu, kineski partneri su veoma zadovoljni što smo došli u posetu, što sam učestvovao na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Lianjungangu koja je sada već tradicionalna i okuplja tridesetak ministara unutrašnjih poslova iz celog sveta. Sa druge strane, imali smo i niz praktičnih aktivnosti, vežbu specijalnih policijskih jedinica Srbije i Kine u Guangdžouu, i isto tako imamo veoma uspešnu akciju međusobnih patrola kineske i srpske policije, o čemu su pisale i najveće kineske novine i pokazale sliku“, rekao je Dačić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa