24. septembar 2024 19:40

Radovan Višković: Konakovićevo obraćanje u UN je zloupotreba zajedničkih institucija BiH

Izvor: TANJUG

podeli vest

Radovan Višković: Konakovićevo obraćanje u UN je zloupotreba zajedničkih institucija BiH

Foto: SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocenio je danas da obraćanje ministra spoljnih poslova u Savetu ministara BIH Elmedina Konakovića u UN predstavlja zloupotrebu zajedničkih institucija BiH "jer on nema saglasnost da se na ovakav način obraća i zastupa narod kojem pripada, na štetu ostala dva naroda u BiH".

"Ovo predstavlja sav besmisao postojanje BiH u kojoj političari, mahom oni koji dolaze iz Sarajeva iz bošnjačkog naroda, kojem pripada Konaković, ne poštuju Ustav zemlje u koju se kunu", rekao je Višković za agenciju Srna, upitan da prokomentariše obraćanje Konakovića u UN.

Prema njegovim rečima, ovo je samo još jedno u nizu "besmisleno ponašanje Konakovića i njemu sličnih političara u Sarajevu koji ne poštuju Ustav vlastite zemlje".

"Takva zemlja u kojoj se ne poštuje Ustav je osuđena na propast i nestanak", naglasio je Višković.

On je istakao da Konaković i njemu slični na ovaj način slabe i dovode do nestanka zemlje u koju se kunu.

"Može se reći i da je ovo lična promocija Konakovića i njegove partije jer on nema usaglašeni stav, a dolazi iz zajedničkih institucija BiH", rekao je Višković.

Kako je naveo, ako opstane BiH u postojećim granicama, ova politika i ovakvo političko ponašanje Konakovića i sličnih moraće pod hitno da se menja.

"Ovakvim obraćanjima se ruše suživot i poverenje u BiH i manifestuje nepoštovanje Ustava BiH. Ukoliko se nastavi manifestacija nepoštovanja Ustava, onda neminovno sledi nestanak takve zemlje", zaključio je Višković.