1. februar 2023 14:57

Vladimir Radomirović: Priština i Beograd upoznati sa posledicama neprihvatanja sporazuma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Radomirović: Priština i Beograd upoznati sa posledicama neprihvatanja sporazuma

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović rekao je danas da su Priština i Beograd upoznate sa posledicama neprihvatanja sporazuma za Kosovo.

"Na našim vlastima je da građanima Srbije objasne koje bi bile povoljnosti ili nepovoljnosti odbijanja ili prihvatanja predloga, ali je najbitnije da se prvo zna koji je predlog u pitanju", rekao je Radomirović.

Radomirović tvrdi da je važno da se u Skupštini raspravlja o ključnim pitanjima kao što su izveštaji o pregovaračkom procesu, izveštaji o napadima na srpske građane na Kosovu, kao i o sadržini francusko - nemačkog predloga i namerama vlasti u vezi njega.

Na pitanje zašto predsednik Vučić ne obelodanjuje francusko - nemački plan, Radomirović kaže da je pregovarački proces i dalje u toku, ali da bi trebalo obavestiti javnost o osnovnim elementima sporazuma.

Naveo je da je za EU loše što dugi niz godina nema kapacitete da reši niz etničkih i verskih konflikata dok se Amerika ne umešaju.

"Prilikom rata u Jugoslaviji Evropa ništa nije uradila sve dok se Amerika nije umešala da pomogne Hrvatskoj, da donese mir u BiH i kasnije bombarduje Srbiju", kaže on.

Radovanović napominje da će za EU biti loše ukoliko ne nađe rešenje kosovskog problema i navodi da postoji opasnost da izgube kredibilitet na međunarodnoj sceni.