2. februar 2023 21:12

Milenko Jovanov: Borimo se za Srbiju, a neodlazak na razgovore bila bi kapitulacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milenko Jovanov: Borimo se za Srbiju, a neodlazak na razgovore bila bi kapitulacija

Foto: Tanjug/J. Pap, arhiva

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov je na današnjem skupštinskom zasedanju na temu Kosova i Metohije poručio da je Srbija mnogo izgubila u prošlom veku ida je provela vreme u ratovima i stradanjima.

"Dajte da u ovom veku ne bude više tako jer su nam dovoljno preci stradali i za buduća pokolenja i zato nema odustajanja i predaje, već nastavljamo da se borimo za Srbiju, jer neodlazak na razgovore bi bila kapitlacija", istakao je Jovanov.

On je naglasio i to da se od opozicije nije čula nikakva ozbiljna, razrađena i konkretna alternativa državnoj politici.

"Nismo od opozicije ništa čuli ni u jednom segmentu, ni kad su u pitanju posledice odluke koja može biti ovakva i onakva, a ni po pitanju toga da li da razgovaramo ili da ne razgovaramo", rekao je Jovanov.

Podsetio je da se i u prošlosti razgovaralo i to i u Dejtonu, u Rambujeu pa i u Beču.

"A sada predsednik ne može da razgovara, jer je po nekima i sam razgovor izdaja, bez obzira što je on sto puta rekao da neće potpisati ni za članstvo UN ni nezavisnost lažne države Kosovo", kazao je Jovanov.

Istakao je da je poruka SNS predsedniku da mora da razgovora.

"Morate, predsedniče, iako Vam se to neće dopasti, jer znam kakav unutrašnji nemir zbog toga imate, ali ako vi ne odete, ostaju posrednici, koji nikako nisu neutralni i Priština, pa zato Srbija mora da bude prisutna, a kada dođe momanat da odlučujemo o proizvodu razgovora onda ćemo jasno reći šta je naš stav", kazao je Jovanov.

Govoreći o posledicama odustajanja od razgovora rekao je da je dovoljno samo da stranci "više ne kupuju obveznice Republike Srbije.

"I već smo tada u problemu, bez obzira što mnogi olako kažu da se to neće desiti, jer nije Vučić privatizovao bankarski sketor, pa su nam sve banke, osim dve, iz inostranstva i već sutra je moguće da nećemo moći da podignemo više od 10.000 dinara", kazao je šefposlaničke grupe.

On je naglasio da se mora posmatrati celina, kako Kosovo i Metohija, tako i sve druge oblasti naše zemlje i gde god srpski narod živi.

"Ako oslabimo zemlju, šta ta slaba zemlja može da odbrani. Međutim, nekome je važno samo doći, ispaliti nekoliko parola i reći predsedniku da je izdajnik. Pa, zar vam nije liogično da je neko hteo da izda to je mogao da uradi još 2012. godine, kada je ionako gotovo sve već bilo završeno. Deset godina pevaju dodole o izdaji i ne mogu da shvate da je neće biti, zato što i dosad nije bilo", zaključio je Jovanov.