10. februar 2023 11:05

Ministar Đorđe Milićević posetio Vlasotince i razgovarao sa nadležnima o letnjim kampovima za mlade iz dijaspore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Đorđe Milićević posetio Vlasotince i razgovarao sa nadležnima o letnjim kampovima za mlade iz dijaspore

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

VLASOTINCE - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević posetio je opštinu Vlasotince gde je sa predsednikom Skupštine Vlasotince Bratislavom Petrovićem i članovima lokalne samouprave zadužene za sport razgovarao o organizaciji letnjih omladinskih kampova za mlade iz dijaspore na teritoriji ove opštine.

Reč je o kampovima koji su deo plana i programa aktivnosti kabineta ministra koji za cilj imaju da u saradnji sa lokalnim samoupravama organizuju dečije letnje kampove i na taj način sprovedu povezivanje dece iz dijaspore sa maticom.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra, plan je da Vlasotince bude jedna od opština koja će na nekoj od konferencija, poput nedavne u Štutgartu, moći da predstavi svoje potencijale i na taj način privuče nove investicije i mogućnost povezivanja privrednika.

Osnovni cilj ovakvih manifestacija biće očuvanje jezika, kulture, običaja i tradicije kao i upoznavanje delova Srbije i njenih znamenitosti, dodaje se u saopštenju.