10. februar 2023 13:15

Vučić: Od prvog oktobra penzioneri će koristiti kartice koje će im doneti brojne povlastice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Od prvog oktobra penzioneri će koristiti kartice koje će im doneti brojne povlastice

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da su u pripremi nove penzinerske kartice koje će od 1. oktobra omogućiti značajne popuste i pogodnosti za penzionere u celoj Srbiji.

Vučić je na skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, u Palati Srbija, tokom obilaska štandova podsetio da su penzioneri imali u poslednja dva meseca ukupno povećanje penzija od ukupno 20,8 odsto i istakao da je to najveće povećanje do sada.

Predsednik je rekao da će uvećanu penziju za januar upravo danas dobiti poslednja kategorija penzionera, njih oko 1,4 miliona, koji su bili zaposleni i suštinski plaćali poreze i doprinose.

Bez razumevanja i odgovornosti penzionera ne bi ništa imali ni proizvodili

Predsednik je rekao da se bez penzionera, njihove odgovornosti, ozbiljnosti i razumevanja, ništa u Srbiji ne bi moglo napraviti, niti proizvesti.

On je na skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, rekao da penzioneri "i dalje rade za Srbiju".

Prema njegovim rečima, da penzioneri 2014. godine nisu razumeli ekonomske reforme, i da ih nisu prihvatili, zemlja se ne bi izvukla "iz kolapsa".