13. februar 2023 15:03

Igor Mirović: Očekujem završetak sportske hale u Inđiji do kraja godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Mirović: Očekujem završetak sportske hale u Inđiji do kraja godine

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

INĐIJA - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na završetku izgradnje sportske hale u Inđiji i rekao da se očekuje da će objekat biti u funkciju do kraja ove godine.

„Uverio sam se da napreduju radovi na završetku velikog projekta započetog još 2008. godine – izgradnje sportske hale u Inđiji. Vrednost radova je 680 miliona dinara i verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine“, rekao je Mirović.

Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo - bloka, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada finansira i brojne druge sportske objekte na teritoriji Vojvodine.

Sveobuhvatna rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu će biti završena ove godine, rekao je Mirović i dodao da će za nekoliko dana početi i izgradnja sportske hale u Novom Kneževcu.

Mirović je najavio i početak radova na izgradnji sportske sale u dvorištu gimnazije "Laza Kostić" u prvoj polovini ove godine, a u saradnji sa Gradskom upravom Novog Sada.

"Naredne nedelje ćemo otvoriti proceduru za pripremu projektne dokumentacije za sportsku salu u Irigu tako da se polako približavamo standardu da svaka opština u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku halu ili salu. To će mnogo značiti za sportiste, za omladinu, za ostanak ljudi u manjim mestima“, istakao je Mirović.

Mirović je najavio i nove investicije u putnu mrežu u Vojvodini te da se u ovoj godini očekuje i početak radova na brzoj saobraćajnici od Sombora do Kikinde, a u narednoj na auto-putu od Novog Sada i Beograda do Zrenjanina.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub „Železničar“ aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.

„Ovo je jedan od najvećih projekata u našoj opštini i poslednji na nivou Pokrajine koji je započet pre 15 godina, a nije završen. Na ovom primeru vidimo razliku između onih koji su vodili Inđiju, Vojvodinu i Srbiju tada i nas danas“, rekao je Gak.

U oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta, od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Inđija, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada izdvojila je više od milijardu dinara, navodi se u saopštenju.