24. februar 2023 15:55

Dačić se sastao sa novoimenovanim predstavnikom Visokog komesarijata UN za izbeglice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić se sastao sa novoimenovanim predstavnikom Visokog komesarijata UN za izbeglice

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas Sofijana Ađalija, novoimenovanog predstavnika Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice u Beogradu.

On mu je predao uvodno pismo o imenovanju od strane visokog komesara UN za izbeglice Filipa Grandija, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je istakao da Srbija vidi važnog partnera u UNHCR u poslovima humanitarne zaštite izbeglica, interno raseljenih lica, tražioca azila i lica bez državljanstva.

Poželeo je dobrodošlicu Ađaliju i iskazao uverenje da će njegov boravak u Srbiji biti uspešan i plodonosan za našu dalju saradnju.

Dačić je posebno naglasio značaj nastavka saradnje i podrške UNHCR na pitanjima dugotrajnog zbrinjavanja raseljenih u Republici Srbiji, kako izbeglica iz BiH i Hrvatske, tako i interno raseljenih sa Kosova i Metohije.

Izrazio je uverenje da međunarodna zajednica i UNHCR nastaviti da podržavaju Regionalni projekat stambenog zbrinjavanja izbeglica.

Predstavnik UNHCR Sufijan Ađali je zahvalio ministru Dačiću na prijemu i ukazao da će UNHCR i on lično nastaviti napore u pitanjima iz mandata UNHCR i dobru saradnju sa Srbijom na unapređenju prava i položaja izbeglica, interno raseljenih lica i migranata na teritoriji Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.