10. mart 2023 16:30

Ministarka pravde Maja Popović i beogradski nadbiskup Ladislav Nemet razgovarali o unapređenju saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka pravde Maja Popović i beogradski nadbiskup Ladislav Nemet razgovarali o unapređenju saradnje

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRAVDE/ ZORAN NIKOLIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović primila je danas u posetu beogradskog nadbiskupa i metropolita Ladislava Nemeta, koji je zahvalio Ministarstvu pravde i Upravi za saradnju s crkvama i verskim zajednicama na plodonosnoj saradnji, koja se iz godine u godinu unapređuje.

Nadbiskup Nemet zahvalio se ministarki Popović, koja je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovala nadbiskupovoj hirotoniji, u decembru 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Uz zahvalnost nadbiskupu na poseti, Popović je istakla da je saradnja državnih organa Republike Srbije, i naročito Ministarstva pravde i Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, sa Beogradskom nadbiskupijom na veoma visokom nivou i da beleži zapaženi kvalitativni pomak.

Na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje državnih organa i Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup je istakao da će 2024. godine biti obeleženo 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije i da će to biti prilika za organizaciju niza duhovnih i kulturnih svečanosti u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović, kao i generalni vikar Beogradske nadbiskupije Robert Pastuik.