6. april 2023 13:17

Dragoljub Simonović negirao da je zloupotrebom položaja oštetio budžet opštine Grocka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragoljub Simonović negirao da je zloupotrebom položaja oštetio budžet opštine Grocka

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas su bivši predsednik gradske optštine Grocka Dragoljub Simonović i načelnica opštinske uprave Biljana Bokalović Đorđević (59) negirali optužbe da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet te opštine za više od 15 miliona dinara.

Simonovićev branilac Ivica Vuković nakon suđenja rekao je za Tanjug da je njegov branjenik negirao krivicu, ističući da on kao predsednik opštine ne mora da poznaje zakone, već da su za to odgovorni načelnici sedam resora.

Kako je dodao Vuković, Bokalović je danas potvrdila da je konkretnu odluku o nagradi za sve zaposlene u toj opštini donela zbog povećanog obima posla i prekovremenog rada, jer, kako je rekao, na toj opštini ima najviše nelegalnih objekata, oko 24.000, na kojima su svi zapposleni bili angažovani.

"Odobrena je isplata nagrade, a Bokalović je rekla da je ona izradila to u dogovoru sa načelnicom finansija, načelnicom sektora za budžet, dok je Simonović samo potpisao", rekao je Vuković i dodao da Simonoviću niko nije rekao da je ta nagrada u suprotnosti sa članom 17 Zakona o budžetu.

Bokalović je, prema Vukovićevim rečima, naglasila da je član 17. Zakona o budžetu u suprotnosti sa članom 120. člana Zakona o radu.

Sledeće suđenje je zakazano za 9. jun kada će biti ispitani svedoci zaposleni u toj opštini.

U optužnom predlogu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da Simonovića osudi na kaznu od dve godine i šest meseci zatvora, a Biljanu Bokalović Đorđević na šest meseci zatvora.

Takođe je predloženo da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima – Simonoviću u trajanju od pet godine, a Biljani Bokalović Đorđević od tri godine.