12. april 2023 14:52

Ministar Dačić razgovarao sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Dačić razgovarao sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je danas sa kongresmenom Erikom Svolvelom, između ostalog i o nastojanjima Srbije da dodatno unapređuje saradnju sa predstavnicima svih grana vlasti Sjedinjenih Američkih Država, a naročito Kongresa SAD.

Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog boravka kongresmena Svolvela u Srbiji, u okviru programa saradnje, ustanovljenog 2015. godine, koji omogućava posete članova američke administracije i Kongresa radi boljeg upoznavanja sa prilikama u Srbiji, saopšteno je iz MSP.

Šef diplomatije ukazao je da dve zemlje imaju dugogodišnje odnose koje je, u najtežim istorijskim trenucima, odlikovalo snažno i čvrsto savezništvo i to je činjenica koju bismo morali da imamo u vidu i tokom nastavka unapređenja trenutnih bilateralnih odnosa.

Kongresmen Erik Svolvel je izrazio podršku SAD procesu dijaloga u okviru procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Pozdravio je i napore koje Srbija ulaže u unapređenje ekonomskih prilika i ukazao da SAD nastoje da joj pruže neophodnu podršku na tom putu.

Obostrano je pohvaljeno angažovanje ambasadora u obe zemlje, a kongresmen Erik Svolvel je posebno pohvalio angažovanje ambasadora Marka Đurića na unapređenju odnosa dve zemlje, koje je rezultovalo značajnim unapređenjem ugleda Srbije u SAD, navedeno je u saopštenju.