11. decembar 2022 13:11

Zavetnici pozivaju državni vrh da obnovi civilnu zaštitu na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zavetnici pozivaju državni vrh da obnovi civilnu zaštitu na KiM

Foto: Print screen/TV Most

BEOGRAD - Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas državno rukovodstvo da obnovi civilnu zaštitu u južnoj srpskoj pokrajini, koja će garantovati sigurnost i bezbednost srpskom narodu na KiM.

"Do potpisivanja Briselskog sporazuma, odnosno do 2015. godine na severu KiM smo imali civilnu zaštitu, koju je činilo oko 500 bivših pripadnika vojske i policije. Pozovamo državno rukovodstvo da obnovi civilnu zaštitu uz koju bi srpski narod na KiM mirnije spavao, jer bi osećao prisustvo svoje države", ističu Zavetnici u saopštenju.

Kako naglašavaju upozoravali su da Briselski sporazum nije doneo mir za srpski narod.

"Teror nad Srbima je sve radikalniji. Priština će zatražiti prijem tzv. Kosova u EU, a Zajednicu srpskih opština, naravno, niko ne pominje", navedeno je u saopštenju Zavetnika.

Podsećaju da su sinoć pripadnici ROSU blokirali prelaze Jarinje i Brnjak i da su tokom akcije pretučeni otac i sin srpske nacionalnosti.

"Jutros su jedinice ROSU upale i u Gazivode. Naš narod je ponovo na barikadama. Dok se sve to dešava MUP Srbije donosi Uredbu o ukidanju srpskih registarskih tablica za Srbe na KiM, koja je direktna posledica briselskih sporazuma", navode iz Zavetnika.