20. april 2023 14:26

Vesna Stanojević: MUP mora da sprovede istragu i utvrdi kako je otac odveo dete iz zemlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesna Stanojević: MUP mora da sprovede istragu i utvrdi kako je otac odveo dete iz zemlje

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moralo da sprovede istragu i utvrdi kako je moguće da otac odvede dete iz zemlje bez dokumenata.

Ona je to rekla za Tanjug, a povodom nedavnog slučaja kada je otac odveo dete u Švajcarsku bez dozvole majke i dodala da se u mnogim slučajevima traži saglasnost oba roditelja kako bi maloletno dete prešlo granicu.

 

Dodaje da se postavlja pitanje šta se na granici gleda od dokumentacije kada prelaze putnici, pogotovo kada su u pitanju mala deca.

Stanojevićeva napominje da ovo nije prvi put da je dete izašlo iz zemlje a da je pasoš kod majke, i uporedila ovaj slučaj sa slučajem Ane Landeke kojoj je prošle godine 5. juna muž oteo dvoje dece od njenih roditelja, dok se ona nalazila u Sigurnoj kući zbog nasilja, i prešao preko granice.

"Ja se iskreno nadam da će dete biti vraćeno, ali se iskreno nadam i da će i Ani Landeki deca biti vraćena, a cela procedura od 5. juna prošle godine do sada traje i nije se pomerila iz mesta. Želim Jeleni da se ceo taj postupak brže odvija, da vrati svoje dete brže nego što je slučaj sa Anom, a obema želim da budu sa svojom decom", rekla je ona u izjavi za Tanjug.