2. maj 2023 11:54

Direktorki Fondacije "Dajana Paunović" zabranjen ulazak na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktorki Fondacije "Dajana Paunović" zabranjen ulazak na KiM

Foto: TANJUG/IVAN RADULOVIĆ

KOSOVSKA MITROVICA - Direktorki Fondacije “Dajana Paunović”, koja pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji, vlasti privremenih prištinskih institucija zabranile su ulazak u pokrajinu, saopšteno je danas iz ove Fondacije.

Kako se navodi, Paunović je trebalo da realizuje humanitarnu akciju u srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije.

“Prema informaciji koju sam dobila iz izvora bliskih kosovskoj policiji, režim Aljbina Kurtija i njegova parapolicija su mi zabranili ulazak na Kosovo i Metohiju", saopštila je Paunović.

"Očigledno je da su i Aljbin Kurti i njegovi podanici, čim su shvatili koliko je Fondacija na čijem sam čelu posvećena srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, stavio svoju okupatorsku rampu na nastavak naših aktivnosti koje su u najvećem delu bile usmerene na nesmetan život mladih i pomoć socijalno ugroženim porodicama što sasvim jasno pokazuje koja je namera jedne ovakve odluke”, istakla je Paunović.

Ona je dodala da je njena Fondacija pomogla na desetine porodica, škola, vrtića, bolnica, kao i dece, te da to, prema njenim rečima, smeta režimu u Prištini.

“Po njihovoj proceni moj rad je opasnost za njihovu politiku proterivanja i ugnjetavanja Srba u našoj južnoj pokrajini", saopštila je Paunović.

Ona je poručila Kurtiju da, ma šta pokušao da uradi i ma čime pokušao da se služi, Kosovo i Metohiju od nje neće otuđiti, niti će njeno fizičko neprisustvo umanjiti i sprečiti nju i fondaciju koju vodi da pomažu srpski narod na KiM.