8. maj 2023 11:12

Krstić: Opozicija deset godina ne protestuje pod svojim imenom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Krstić: Opozicija deset godina ne protestuje pod svojim imenom

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak i analitičar Nebojša Krstić izjavio je danas da u poslednjh 10 godina nijedna opoziciona stranka nije pravila bilo kakav protest u Srbiji pod svojim imenom i sa svojom političkom agendom, dodajući da je svaki od tih protesta bio sakrivanje iza građanskog.

"Svaki protest koji smo imali u poslednjih 10 godina bio je sakrivanje iza građanskog, pa su se sakrivali iza nekih devojaka '1 od 5 miliona', dok one nisu progovorile ko stoji iza njih, ko ih finansira, pa su se sakrivali iza glumaca, a sad se skrivaju iza ove tragično stradale dece. U pitanju je direktna prevara građana", rekao je Krstić za Tanjug komenatrišući najavljene proteste opozicije.

 

Navodeći da je parola protesta "Protest protiv nasilja", Krstić ocenjuje da su zahtevi politički i upitao kakve veze imaju njihovi politički zahtevi sa nasiljem.

"O tome govore oni koji čitavu svoju političku karijeru ili većinu tog svog postojanja u političkom životu zasnivaju na nasilju, pozivima na nasilje, na njegovom promovisanju kroz izjave i ponašanje. Sad pokušavaju da se na talasu tih emocija i tog jednog revolta koji ljudi imaju prema ovom što se desilo, da to samo nekako prevedu na svoju vodenicu i da od toga imaju politički ćar", smatra Krstić.

Krstić kaže da bi tragedija trebalo da ujedini građane, ali ocenjuje da je to nedostižan cilj imajući u vidu zloupotrebu tragedije u političke svrhe.

"Nigde nisam na svetu video, a svuda se dešavaju tragedije i masovni zločini, da se zbog toga prave ulični protesti i to još dok je teren rovit i dok su emocije povišene, kao i da dok svakog dana neki imitator ovih ubica pokušava da uradi sličnu stvar", naveo je Krstić i dodao da nigde ne postoji ta vrsta "lešinarenja".

Kada to saberete i oduzmete i kada vidite količinu medija koji promovišu to političko lešinarenje, čini mi se, kaže Krstić, da je apsolutno to jedinstvo nemoguća stvar u Srbiji.

Krstić smatra da će mnogi građani koji se upisuju u Knjigu žalosti pomisliti da je normalna stvar da odu na protest protiv nasilja, ne razumejući da su, kako kaže, zloupotrebljeni.

Podvlači i da se skup, koji nije obezbeđen, održava u trenutku kada mnogi imitiraju ubice i pokušavaju da naprave neki karambol i ponovio da se građani obmanjuju i da se njima manipuliše.