9. maj 2023 14:08

Rade Basta se sastao sa ambasadorom Turske u Srbiji, razgovarali o investicijama i privrednoj saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rade Basta se sastao sa ambasadorom Turske u Srbiji, razgovarali o investicijama i privrednoj saradnji

Foto: MINISTARSTVO PRIVREDE/ZORAN VUJASINOVIĆ

BEOGRAD - Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa turskim ambasadorom u Srbiji Hamijem Aksojem o investicijama i unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

Sastanku je prisustvovao i jedan od turskih investitora zainteresovanih za izgradnju bolnice u Srbiji veličine 60.000 kvadratnih metara i kapaciteta 300 bolničkih kreveta, što uključuje i otvaranje oko 1.000 novih radnih mesta.

„U Srbiji postoji vrhunski medicinski kadar i dosta je više da nam odlaze radnici. Pokrećemo nove investicione projekte za opstanak medicinskog kadra u Srbiji. Nadam se kako očuvanju postojećih, tako i privlačenju novih investicija koje bi dodatno unapredile stabilne i dobre privredne odnose naše dve zemlje“, poručio je ministar Basta.

Ministarstvo privrede podržalo je sredstvima podsticaja osam investicionih projekata čiji su investitori kompanije iz Turske, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Realizacijom svih osam investicionih projekata vrši se ulaganje u iznosu više od 105 miliona evra i zapošljava se novih 4.628 radnika.

Ambasador Aksoj je poručio da postoji prostor za unapređenje trgovinske i ekonomske saradnje.