1. jun 2023 15:00

Izdvojeno 27 miliona dinara za mlade sportske talente i trenere u Vojvodini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izdvojeno 27 miliona dinara za mlade sportske talente i trenere u Vojvodini

Foto: Shutterstock.com/Djalek, ilustracija

NOVI SAD - Sportskim talentima iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, uručeni su danas ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, ugovore je dobilo 106 mladih sportista, a za njihove stipendije je ove godine izdvojeno ukupno 20 miliona dinara.

Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara.

Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

„Ove godine smo za stipendiranje mladih sportista i usavršavanje trenera izdvojili rekordnih 27 miliona dinara“, naglasio je Basta i dodao da je siguran da će Pokrajinska vlada i ubuduće nastaviti sa ovim programom.

Cilj projekta „Sportski talenti Vojvodine“, koji se realizuje od 2012. godine, jeste da se identifikuju, prate i finansijski podrže perspektivni i talentovani mladi sportisti i treneri na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Među najpoznatijim sportistima koji su bili stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a koji su kasnije osvajali svetske i evropske seniorske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, jesu Laslo Đere, Viktor Nemeš, Mate Nemeš, Simo Boltić, Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar i Martin Mačković.