22. jun 2023 09:24

Vučić: Otići ću u Brisel da razgovaram sa Boreljom, ali ne i sa Kurtijem, jer razgovor sa njim nema nikakvog smisla

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Otići ću u Brisel da razgovaram sa Boreljom, ali ne i sa Kurtijem, jer razgovor sa njim nema nikakvog smisla

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će otputovati u Brisel gde će razgovarati sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, ali da sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem neće, jer sa njim "nema šta da se razgovara".

On je za RTS rekao da razgovor sa Kurtijem nema smisla.

"On drži pridike o Enveru Hodži, Ademu Demaćiju, Marksu, o unutrašnjo političkim stvarima u centralnoj Srbiji... Otići ću u Brisel da razgovaram za Boreljom sat, dva 10, sa Kurtijem nemam šta", rekao je Vučić.

Ne vidim smisao mog odlaska u Brisel

Predsednik Srbije je rekao danas da će saslušati visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, i da o njemu nema loše mišljenje, ali da ne razume smisao odlaska u Brisel. 

"Mi sada hoćemo da gradimo ozbiljnije i odgovornije odnose, ali neki ljudi moraju da razumeju naše političke stavove i da žele da nas saslušaju. Što se evropljana tiče - danas ću da čujem Borelja, ja nemam ništa loše da kažem o tom čoveku, i neću da skupljam poene tako što ću o njemu da govorim sve najgore ili o Lajčaku ili o ne znam kome, mi ćemo da ih saslušamo, samo što ne razumem smisao mog odlaska u Brisel, idem da vam iskreno kažem da razgovaram sa njima da mi ne bi rekli - nisi došao u Brisel", rekao je predsednik za RTS. 

Što se tiče premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, rekao je Vučić, nema nameru da se sa njim sreće i razgovara sa njim. 

Održavanje Ekspo 2027 u Srbiji je izuzetno velika stvar

Vučić je izjavio danas da je što je izuzetno značajna stvar što je Srbija uspela da na kandidaturi za Ekspo2027 osvoji 81, od 154 glasa i pobedi.

"Uspeli smo da dobijemo i jednu fantastičnu Malagu, hvala i Pedru Sančezu na čestitkama i Blinkenu, pobedili smo američku Minesotu, tajlandski Puket, Argentinu, i čeka nas ogroman posao. Beograd će sada postati najveće gradilište u Evropi", rekao je predsednik Srbije za RTS.

Takav sajam donosi ogromnu promociju, istakao je Vučić i dodao da se očekuje ozbiljan ekonomski efekat. 
 

Na sastanak u Brisel ću poneti izveštaj o uhapšenim Srbima

Aleksandar Vučić je rekao danas da će na sastanak u Brisel poneti izveštaj o uhapšenim Srbima na KiM, kao i da su oni u teškoj situaciji.

Kako je predsednik objasnio, oficir za vezu na KiM je obišao uhapšene Srbe.

"U Gnjilanu je obišao Miluna Luneta Milenkovića, Nemanju Vlaškovića, Milovana Božovića i Dalibora Spasića", rekao je Vučić.
 

Kurtijev cilj je da protera Srbe sa Kosova i Metohije

Aleksandar Vučić je izjavio danas da je cilj premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da protera Srbe sa cele teritorije Kosova i Metohije.

"To je njihov jedini cilj. Reč je o enveristi, o najbližem, patološkom sledbeniku Adema Demaćija. Kurti je njegov portparol i njegov najbliži saradnik", rekao je Vučić za RTS.

Dodao je da se razgovara sa ljudima koje ne interesuje mir.
 

Počela hapšenja i južno od Ibra

"Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije", rekao je predsednik.

Ne verujem da će Zapad kazniti Kurtija

"Ne verujem da će Zapad kazniti Kurtija, jer uvek će biti dovoljno malih država kojima će neka velika država da kaže da bude protiv toga. To su dečije igre koje više ne mogu da prodaju nikome, jer sve vreme traže kako da kazne nas", rekao je Vučić.