19. jul 2023 10:56

Milićević čestitao učenicima uspeh na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević čestitao učenicima uspeh na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PROSVETE

BEOGRAD - Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević primio je danas učenike koji su osvojili medalje na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je održana od 2. do 13. jula u Japanu i čestitao im na postignutom uspehu, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

"Čestitam vam na ovom izuzetnom uspehu, koji je rezultat vašeg rada i angažovanja, ali i rada vaših profesora. Ponosni smo na rezultate koje ste ostvarili. Želim vam da i ubuduće osvajate medalje i ostvarujete zapažene rezultate na takmičenjima znanja u najvećoj međunarodnoj konkurenciji", rekao je Milićević i istakao da je velika čast biti u društvu talentovanih učenika, koji na najbolji način promovišu svoje škole i svoju zemlju.

Izrazio je zahvalnost i na ostvarenom uspehu čestitao i rukovodiocima tima Srbije - dr Miljanu Kneževiću sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Teodoru fon Burgu iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ministar Milićević uručio je prigodne poklone učenicima-takmičarima i profesorima.

Srebrnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimnazije u Beogradu Mateja Vukelić, dok su bronzane medalje osvojili učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, kao i učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu Andrija Živadinović.

Kako je navedeno u saopštenju, pohvalama su nagrađeni učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević.