21. decembar 2022 15:22

Do kraja 2023. biće uspostavljena direktna avio linija za Baku

Autor: Tanjug

podeli vest

Do kraja 2023. biće uspostavljena direktna avio linija za Baku

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BAKU - Predsednik Srbije Aleksadnar Vučič rekao je danas na kraju zvanične posete Azerbejdžanu da će do kraja 2023. godine biti uspostavljena direktna avioniska linija Beograd-Baku, što će biti dobro za tzurizam i za poslovne kontakte.  

"Treba vam tri sata i deset minuta do Bakua, da vidite prelepo mesto na Kaspisjkom jezeru. To je odlično za srpske turiste, odlično za biznis ljude, ali i za azerbejdžanske biznismene da posete Srbiju. Tako da, posle Čikaga u aprilu, još jedna važna i velika linija koju ćemo da organizujemo 2023. godine", najavio je Vučić.

Istakao je da, kakav god pritisak bude vršen na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva da otkaže podršku Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu, ili da kaže nešto loše o našoj zemlji, on to neće da uradi.

Izuzetna poseta Azerbejdžanu, sa Alijevim sam razgovarao otvoreno i prijateljski

Vučić je na kraju posete Azerbejdžanu izjavio da je za srpsku delegaciju ovo bila izuzetna poseta te da ih je azerbejdžanski predsednik Ilhan Alijev dočekao na neverovatan način.

Predsednik je u izjavi srpskim medijima u Bakuu kazao da je teško pronaći u svojoj zemlji takvog prijatelja sa kojim možete o svemu da pričate otvoreno, kao što je on danas razgovarao sa Alijevim.

Prema njegovim rečima, sa Alijevim je razgovarao o saradnji u oblasti poljoprivrede, energetike, radnih i socijalnih prava, bolje tehničke saradnje.