7. avgust 2023 15:57

Ljubovija: Ulaganja u softver za elektronsku pisarnicu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ljubovija: Ulaganja u softver za elektronsku pisarnicu

Foto: TANJUG/Mile Stančić

LJUBOVIJA - Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Ljuboviju gde je sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem potpisao Ugovor o sufinansiranju projekta unapređenja postojećeg softvera za elektronsku pisarnicu.

Kako je naglasio Đerlek, ovaj projekat iz oblasti digitalizacije, koji ministarstvo sufinansira sa 2,3 miliona dinara, ima za cilj ubrzanje donošenja dokumentacije i praćenja celokupne procedure, koja će do kraja biti transparentna, pa će građani u svakom trenutku moći da provere kakav je status njihovog zahteva, a to će unaprediti usluge za građane i privredu.

Pored ulaganja u razvojne i infrastrukturne projekte, Đerlek je podsetio da se ulaže u digitalizaciju i modernizaciju opština širom Srbije, svesni činjenice, kako je naveo, koliko je važno da lokalne samouprave uhvate korak sa novim tehnologijama kako bi pružali kvalitetnije usluge građanima.

Predsednik oštine Ljubovija Milan Jovanović zahvalio se na sredstvima za realizaciju projekta koji opština ne bi mogla sama da sprovede.

On je naglasio da će se na ovaj način opštinska uprava približiti građanima jer će biti brže procedure, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Građani će moći da vide u svakom trenutku gde se nalazi njihova dokumentacija, te da će kroz treću fazu koja dolazi, a to je potpuna digitalizacija, moći sve da rade od kuće, elektronski i putem imejla.

Procedura se ubrzava, pojednostavljuje, a nadležni će moći da isprate sve korake i uvide šta usporava procedure, ali i kako funkcioniše lokalna samouprava.