15. septembar 2023 16:06

Ministar Selaković predvodi ceremoniju povodom 105. godišnjice proboja Solunskog fronta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Selaković predvodi ceremoniju povodom 105. godišnjice proboja Solunskog fronta

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković predvodiće državnu ceremoniju odavanja počasti i polaganja venaca povodom 105. godišnjice proboja Solunskog fronta na Kajmakčalanu u nedelju, 17. septembra 2023. godine, saopšteno je iz tog ministarstva.

Selaković će položiti venac i prisustvovati pomenu kod spomen-kapele na Kajmakčalnu u 11.30 časova.

U 12.10 časova, srpska delegacija, koju predvodi ministar Selaković, položiće venac kraj spomen-kosturnice na Kajmakčalanu.

Istog dana, u 17.20 časova, ministar Selaković otkriće spomen-ploču vojvodi Vojinu Popoviću Vuku u Griniškom Visu, Republika Severna Makedonija.

Tokom posete Severnoj Makedoniji, u subotu, 16. septembra 2023. godine u 13 sati, delegacija, koju predvodi ministar Selaković odaće počast i položiti venac na Srpskom vojničkom groblju u Bitolju.

Istog dana u subotu, 16. septembra u 19 časova, delegegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovaće otvaranju izložbe „Drugi Balkanski rat na fotografijama i dokumentima“, povodom 110 godina od Bregalničke bitke u Domu vojske u Bitolju, Severna Makedonija.