18. septembar 2023 15:22

Milenko Jovanov: Opozicija da pokaže gde piše da traže izbore pre kraja godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milenko Jovanov: Opozicija da pokaže gde piše da traže izbore pre kraja godine

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milenko Jovanov pozvao je danas predstavnike opozicije da kažu gde tačno u dopisu koji su poslali predsedniku Aleksandru Vučiću piše da su tražili održavanje izbora pre kraja godine.

"Pozivam sve predstavnike opozicije, i Ponoša, i Zelenovića, i žute, i Jeremićeve, sve te derivate Demokratske stranke, da kažu u kom se tačno pasusu dopisa koji su poslali predsedniku Aleksandru Vučiću nalazi rečenica u kojoj traže održavanje izbora pre kraja godine", rekao je Jovanov, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

Kako kaže, ne može predsednik Republike, niti bilo ko drugi, da bude odgovoran za to što su "oni nesposobni čak i za to da napišu dopis i da jasno izraze svoj zahtev i svoju volju".

"U dopisu koji su poslali jasno piše da oni traže da se izbori raspišu do kraja godine. I to piše već u prvom pasusu. I sad, kad je predsednik Republike jasno rekao da će da izađe u susret tom zahtevu i da će do kraja godine raspisati izbore, oni su shvatili da, zapravo, neće ni ono što su tražili, nego da hoće nešto drugo", naveo je Jovanov.

Istakao je da je odlično što predsednik želi da izađe u susret njihovom zahtevu, jer će, kako je rekao, imati dovoljno vremena da razmisle šta, ustvari, hoće, a šta neće, u koliko kolona žele da idu na izbore, ko će još od koga da se odvoji i da napravi svoj poslanički klub, ko će s kim još da se posvađa ili da se pomiri, da se druži i razdruži, i sve ostalo.

"Sa druge strane, kad god izbori bili, uveren sam da će odgovor naroda biti isti - jer građani Srbije ne mogu da zaborave da su oni, svi zajedno - žuti, zeleni, ovakvi, onakvi - bili vlast, i da, osim što su radili za sebe i što su se obogatili, za narod nisu uradili ništa", zaključio je Jovanov.