9. novembar 2023 14:18

Šešelj: Srbija da se okrene zemljama BRIKS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šešelj: Srbija da se okrene zemljama BRIKS-a

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je danas da Srbija mora da promeni svoju spoljnopolitičku orijentaciju i da se okrene zemljama članicama BRIKS-a sa ciljem da jednog dana postane prva evropska zemlja koja se pridružuje toj organizaciji.

"Jedan od ciljeva SRS jeste da u ovoj predizbornoj kampanji ponudi građanima Srbije alternativni ekonomski program, usmeren na realno povećanje životnog standarda građana Srbije", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je rekao da radikali smatraju da je Srbija u judnoj vrsti ekonomske potčinjenosti od trenutka potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

"Smatramo da za ekonomski razvoj, koji bi bio na dugi rok, Srbija mora da se posveti domaćoj privredi, da razvija nacionalnu privredu i da na najbolji način iskoristi sve šanse koje joj se pružaju", rekao je Šešelj navodeći da treba ulagati u mikro, mala i srednja preduzeća, kako bi ona mogla da budu konkurentna na stranim tržištima, pre svega u zemljama kao što su Rusija i Kina.