1. decembar 2023 14:38

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se sa ministrom rada Azerbejdžana Sahilom Babajevim

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se sa ministrom rada Azerbejdžana Sahilom Babajevim

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim, koji predvodi delegaciju Azerbejdžana u zvaničnoj poseti Srbiji.

Ministar Vučević istakao je da su opšti odnosi Srbije i Azerbejdžana dobri, sa tendencijom daljeg unapređenja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je naglasio da je jedan od strateških ciljeva saradnje u oblasti odbrane sa Azerbejdžanom unapređenje i razvoj vojno-vojne, vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, za koju ima dosta potencijala u narednom periodu.

Ministar odbrane zahvalio je na principijelnoj i bezrezervnoj podršci koju Azerbejdžan pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije u brojnim međunarodnim organizacijama po pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Ministar Babajev izrazio je zadovoljstvo na prilici da se susretne sa ministrom Vučevićem i naglasio da je jedan od pokazatelja dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i predstojeći susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva Srbiji, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.

On je naglasio da se saradnja dve zemlje konstantno unapređuje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane i izrazio nadu da će se u narednom periodu proširiti i na druge oblasti od značaja za obe zemlje.