4. decembar 2023 16:32

MDULS doniralo 80 laptop računara za četiri lokalne samouprave

Izvor: TANJUG

podeli vest

MDULS doniralo 80 laptop računara za četiri lokalne samouprave

Foto: MDULS

ĆIĆEVAC - Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Đorđe Dabić sastao se danas u Ćićevcu sa predsednicom Privremenog organa opštine Ćićevac Milenom Krkić, kojoj je poklonio 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Kako je saopštilo MDULS, Dabić i Krkić su razgovarali o projektima čiju realizaciju podržava to ministarstvo i o budućim planiranim projektima.

Za izgradnju dečjih igrališta u selima Stalać i Pojate, Ministarstvo je ove godine opredelilo nešto više od 7,5 miliona dinara, a novoizgrađena moderna igrališta Dabić je danas i obišao.

„Saradnjom MDULS-a i lokalne samouprave u Ćićevcu funkcioniše Jedinstveno upravno mesto, izgrađena je vodovodna mreža u nekoliko naselja, a svakako da je izgradnja ova dva dečja igrališta nama najdraži i najlepši projekat. Ovi projekti govore u prilog tome da je politika koju sprovodi Vlada Srbije i predsednik Republike usmerena na sve što našim građanima olakšava život, a u cilju da našoj deci i njihovim roditeljima omogućimo da ostanu u rodnim krajevima", rekao je Dabić.

Dodao je da oni osluškuju potrebe građana i da je siguran da oni to znaju i da im zato i ukazuju poverenje.

Tokom boravka u Rasinskom upravnom okrugu, državni sekretar posetio je i Kruševac i gradskoj upravi donirao 20 laptop računara.

Posle sastanka sa predsednicom Privremenog organa grada Kruševca Jasminom Palurović, Dabić je istakao da su rezultati značajnih državnih ulaganja u razvoj ovog upravnog okruga vidljivi na svakom koraku, te podsetio da Vlada Srbije ravnomerno ulaže u razvoj svih okruga u zemlji, posebno vodeći računa o manjim mestima.

Dabić je prošlog petka posetio Pančevo i Kovačicu, gde je razgovarao sa predstavnicima ovih jedinica lokalne samouprave, i gradskoj, odnosno opštinskoj upravi donirao po 20 laptop računara.