7. decembar 2023 14:17

Ministar Milićević ugostio protosinđela Evstatija Dragojevića i uručio mu zahvalnicu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Milićević ugostio protosinđela Evstatija Dragojevića i uručio mu zahvalnicu

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA ZA DIJASPORU/ SLOBODAN MILJEVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević ugostio je danas protosinđela Evstatija Dragojevića iz manastira Đurđevi stupovi kod Berana i tom prilikom mu uručio zahvalnicu za poseban doprinos očuvanju nacionalnog identiteta Srba u Crnoj Gori.

U saopštenju ministra bez portfelja se navodi da je strateški cilj Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića očuvanje nacionalnog identiteta našeg naroda koji živi van granica Srbije.

"Integracija u državama u kojima žive nikako ne sme biti na štetu srpskog jezika, kulture i vere, a za to moramo zajedno da radimo i sa organizacijama koje deluju van Srbije", naveo je Milićević.

Dodao je i da u očuvanju srpskog identiteta širom sveta posebnu ulogu ima Srpska pravoslavna crkva, a da se protosinđel Evstatije i lično istakao u naporima da se Srbi u Crnoj Gori sačuvaju i očuvaju.istakao je ministar Milićević.

U saopštenju se navodi da je posebno važno da se tokom popisa koji je u toku naši sunarodnici u Crnoj Gori jasno opredele kom narodu pripadaju, kao i kojim jezikom govore.

Protosinđel Evstatije zahvalio je ministru Milićeviću na podršci koju država Srbija pruža našem narodu u Crnoj Gori. Ministru je poklonio sliku manastira Ostrog kao i komplet pesama Todora Živaljevića Veličkog koje su posvećene srpskoj Metohiji.