8. decembar 2023 20:15

Vladimir Božović učestvuje na Parlamentarnom obaveštajno-bezbednosnom forumu u Vašingtonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Božović učestvuje na Parlamentarnom obaveštajno-bezbednosnom forumu u Vašingtonu

Foto: CONSULATE GENERAL OF THE REPUBLIC OF SERBIA – NEW YORK

VAŠINGTON - Generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Bozović učestvuje na Parlamentarnom obaveštajno-bezbednosnom forumu u Vašingtonu, gde je danas govorio o značajnim temama za Srbiju - njenim iskustvima u svim aktuelnim geostrateškim izazovima, doprinosu koji daje očuvanju mira na Balkanskom poluostrvu, kao i značajnim rezultatima srpskih službi i agencija u sprovođenju zakona..

Božovic je tokom dvodnevnog Foruma ostvario brojne značajne susrete, uključujući one sa američkim senatorima Tomom Tilisom i Rodžerom Maršalom, kao i kongresmenima, među kojima je bio i Robert Aderholt, Božovicev dugogodinji prijatelj i prijatelj Srbije, saopštio je Generalni konzulat Republike Srbije u Niujorku.

Pored Božovića, Srbiju je na ovom događaju predstavljao i Narodni poslanik u Skupstini Srbije Zoran Dragišić.

Parlamentarni obaveštajno-bezbednosni forum je vodeći međunarodni bezbednosni forum koji doprinosi povećanju razumevanja saveznika SAD o aktuelnim globalnim bezbednosnim pretnjama.

Istovremeno, Forum traga za rešenjima koja se mogu suprotstaviti trenutnim izazovima na međunarodnoi sceni.

Neke od diskusija ovog izdanja Parlamentarnog obavestajno-bezbednosnog foruma su Suprotstavljanje transnacionalnim pretjama i nesigurnosti na granciama. Izazovi globalne bezbednosti, Nadgledanje i regulacija kriptovaluta, Digitalna sredstva i budućnost novca.

Generalni konzul je u Vašingtonu nastavio sprovođenje aktivnosti ka daljem jačanju srpsko-američkih odnosa, za koje je na početku svog mandata rekao da u narednom periodu moraju dostići istoriiski maksimum, navodi se u saopštenju Generalnog konzulata u Niujorku.