10. decembar 2023 12:24

Vučić se u Nišu sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić se u Nišu sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

NIŠ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon današnje ceremenije puštanja u rad Gasnog interkonektora Srbija- Bugarska, sastao se sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Nakon sastanka u "četiri oka", uslediće radni ručak delegacija dve zemlje, kojem će prisustvovati ministri u Vladi Srbije i Vladi Azerbejdžana, kao i predstavnici vojske.

Posle će biti održan prikaz protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi, kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica na Vojnom aerodromu u Nišu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović".

Vučić je prethodno na ceremoniji posebno zahvalio Azerbejdžanu i Alijevu na posvećenosti i strateškom partnerstvu, koje će Srbija uvek znati da ceni.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je na ceremoniji da puštanje u rad interkonektora doprinosi razvoju Srbije, ali i da će doprineti poboljšanju energetske sigurnosti ne samo Srbije, već i cele Evrope.

"Današnja ceremonija je ceremonija prijateljstva i partnerstva, želim da čestitam predsednicima Srbije i Bugarske. Gasovod će doprineti energetskoj bezbednosti Srbije i Bugarske, kao i Evrope", rekao je on.

Alijev je dodao da će do 2027. Azerbejdžan udvostručiti izvoz gasa u Evropu, i da odlučno ide ka tom cilju.