18. januar 2024 18:29

Orlić razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana o jačanju partnerstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Orlić razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana o jačanju partnerstva

Foto: TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasijevim, a sagovornici su izrazili spremnost za jačanje partnerstva u svim oblastima od obostranog interesa, posebno kada je reč o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Tokom razgovora, sagovornici su potvrdili izvanredne odnose dve zemlje i izrazili spremnost za nastavak odlične saradnje, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Orlić i Hasijev su izrazili zadovoljstvo zbog puštanja u rad Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, koje je upriličeno u decembru u prisustvu dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Orlić je zahvalio na čestitkama upućenim iz Azerbejdžana na nedavno održanim izborima, kao i na podršci ove prijateljske zemlje kada je reč o poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, koja je jasno pokazana i prilikom kandidature tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Takođe, uputio je čestitke Azerbejdžanu na tome što će biti domaćin konferencije COP 29.

Predsednik Skupštine Srbije i ambasador Azerbejdžana saglasili su se da će se saradnja dve zemlje nastaviti na nivou dva parlamenta i u novom sazivu NS RS, a posebno kroz međusobnu podršku u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.